Történet
A Sásd Városi Koncert Fúvószenekar úttörőzenekarként alakult 1974-ben. Az évek múlásával ifjúsági, majd koncert fúvószenekarrá fejlődött. A zenekar meghatározó kulturális értéket képvisel Sásd és Baranya megye zenei életében.

1987-ben Elek Péter karnagy vette át a zenekari vezetését. Az ő irányítása alatt a zenekar repertoárja sokat bővült és változott, alkalmazkodva a meghívásokhoz és a ki-hívásokhoz: az indulóktól a ko-molyabb koncertdarabokon át a szórakoztató slágerekig minden megtalálható a műsoraikon. Sásd képviseletében a magyar fúvószene követeként külföldön is bemutatkozhattak. Ausztriában, Svájcban, valamint többször Lengyelországban öregbítették hazánk hírnevét. 1992-ben a zenekar koncert fúvószenekari kategóriában ezüstminősítést kapott. 1997-ben a zenekar elnyerte Sásd Város Önkormányzatának Ifjúsági díját; 1999-ben pedig a Sásd Városért Díjat. Ebben az évben jelent meg első cd-jük is.

A ma kb. 50 főt számláló Városi Koncert Fúvószenekar 2004-ben ünnepelte fennállásának 30 éves évfordulóját. Munkájuk elismeréseként 2005-ben a Magyar Kultúra Napján a Pécs-Baranyai Kulturális Szövetség Nívó-díját vehették át. 2005-ben a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség minősítési rendszerében a Koncertfúvós kategória „C” nehézségi fokozatában „Arany”, Show kategóriában pedig „Kiemelt Arany” minősítést érdemelt ki.Az együttes az ország több városában, Siklóson, Móron, Sárváron, Tapolcán és Budapesten is bemutatkozott. Évek óta a Pécsi Nyár rendezvénysorozat rendszeres fellépői. 2002-ben a Művészetek Völgyébe Kapolcsra és Taljándörögdre kaptak meghívást. 2007. decemberében a Pécsi Bazilikában adtak adventi koncertet. 2008. április 26-i önálló hangversenyüket CD felvételen rögzítették.