Karnagy
Elek Péter
 
Elek Péter
a Sásd Városi Koncert
Fúvószenekar
karnagya

Elek Péter, a Sásd Városi Koncertfúvós Zenekar karnagya, 1963. augusztus 2-án született Hódmezővásárhelyen. Az általános iskolát itt végezte, a zenetanulást ekkor kezdte a helyi zeneiskolában, először baritonon, majd később harsonán. Emellett tagja volt a városi fúvószenekarnak.

Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola Tanulmányait Szegeden a Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskolában folytatta. Középiskolás évei alatt tagja volt a konzervatórium fúvószenekarának.

A katonai szolgálat végeztével tanulmányait a Pécsi Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán végezte. 1983 óta tagja Pécsi Vasutas Koncertfúvós Zenekarnak. 1986-ban diplomázott, amely után egy évig Mohácson, majd Sásdon lett zenetanár. Jelenleg vásárosdombói zeneiskola tanára. Munkája elismeréséül 1999-ben Sásd Városért Díjban részesült. Elek Péter a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán 2003-ban Karnagyi diplomát szerzett, az itt megszerzett tudást a Sásd Városi Koncertfúvós Zenekar karnagyaként kamatoztatja.